שמי רחלי לביא, אני כותבת ועורכת, ואני שמחה מאוד על ההזדמנות להתארח כאן בבלוג של שלומית.
רחלי לביא
בשנים האחרונות השתתפתי בכמה כנסים לכותבים בארצות הברית. האמת היא שהתגלגלתי לשם ממש בלי להתכוון, אבל נשביתי בקסם. אני חושבת שהדבר שהכי אהבתי בכנסים האלו היה הקבלה. הקבלה של כל כותב, בין אם פרסם ובין אם לאו. כולם מסתכלים שם זה על זה בגובה העיניים, וגם מוכנים ללמוד מכל אדם. גם סופר שכבר הוציא כמה וכמה ספרים יושב בסדנה של מישהו שעדיין לא פרסם דבר אם נראה לו שהוא יכול ללמוד ממנו, ואני באמת מאמינה שכל אחד מאתנו יכול ללמד משהו, וגם יש לנו מה ללמוד מכל אחד.
והכבוד ההדדי הזה, הקבלה, הפרגון, ההשראה, הכלים שקיבלתי, העידוד והמוטיבציה – את כל הדברים האלה הרגשתי שאני פשוט מוכרחה להביא גם לכאן. אני רוצה שגם בישראל יהיה לנו משהו כזה. שנעז להגיד שאנחנו כותבים, גם אם שום הוצאה עדיין לא חתמה על הכתבים שלנו. ושלפחות פעם בשנה תהיה לנו מן חגיגה כזאת, שבמחיר סמלי של כיסוי עלויות נוכל לארגן לנו יום שלם של סדנאות מתוך מבחר, ונפגוש אנשים כותבים כמונו, אנשים שכבר התמודדו עם האתגרים שאנחנו עדיין לא התמודדנו אתם, ואנשים שאנחנו בעצמנו יכולים להיות ההשראה שלהם, שנפגוש עורכים ומו"לים, שנקשור קשרים, ונכיר, ונראה איך בעתיד עושים משהו יחד.
ומתוך כל זה נולד כנס "נקודת מפנה", שהחלטתי לקרוא לו כך כי נקודת מפנה היא המקום שבו מתחיל כל סיפור טוב, ואני רוצה שזה יהיה סיפור טוב הכנס הזה, אפילו מצוין. אבל מפחיד לעשות ישר כנס גדול, אז אני מתחילה בקטן…
הכנס הראשון של נקודת מפנה לא יהיה כנס של יום שלם. זה יהיה ערב ובו שלוש הרצאות ופאנל.
ההרצאה הראשונה תהיה של אמילי עמרוסי. אמילי תספר על כתיבת הספר הראשון שלה – תריס. בספר של אמילי יש המון אלמנטים אוטוביוגרפיים, שזה דבר שיש בכתיבה של כל כך הרבה אנשים, וזו גם התמודדות. אפילו כשאנחנו לא מתכוונים לאף אחד מישהו יכול למצוא את עצמו בכתיבה שלנו, קל וחומר כשהיא מבוססת על מקומות ומראות, וקווי אופי שאנחנו מוצאים סביבנו…
אמילי עמרוסי
את ההרצאה השנייה אני אעביר, ואדבר בה על טכניקות שמושכות את הקורא לתוך הספר. אני מאמינה שכתיבה של ספר היא בסופו של דבר ברובה הגדול עריכה. יש לנו סיפור שנוצר פעם אחת (ואולי גם משתנה קצת) ואז אנחנו חושבים איך לכתוב אותו הכי טוב שאפשר ומשנים פה ומשנים שם, ואת כל השינויים האלה אפשר לעשות באופן מושכל. אפשר להשתמש במבנים שפתיים שונים (חלקם עוד מימי התנ"ך ובאחרים גם הרלן קובן משתמש), אפשר לשלב שפת גוף – ויש דרכים מאוד מעניינות לעשות את זה, ואפשר להשתמש בעוד המון המון טכניקות של עריכה שאני לא מכירה אף אחד שמלמד אותן כיום בארץ.
בפאנל נדבר על "אתגרי התקופה", כלומר – מצב שוק הספרים (לא פשוט), מה עשה לו חוק הספרים, ומה טומנת בחובה האופציה הדיגיטלית. בפאנל ישתתפו רוני גלבפיש, מיכל חרותי, יוסי סוכרי ודורון קריספין.
רוני גלביש
וההרצאה האחרונה היא ההרצאה של ד"ר יניב זייד, שכתב כמה רבי מכר עסקיים, וילמד אותנו איך למכור את הספרים שלנו היטב (בלי לסמוך על הוצאות הספרים, ובלי להתלונן כשהן לא משווקות את הספרים שלנו כפי שהיינו רוצים).
ומה עוד?
אז קודם כול אני שמחה לספר שלכנס נרשמים אנשים סופר רציניים, כך שעומד להיות שם נטוורקינג מדהים עם עורכים, כותבים של פרוזה, שירה, עיון, עסקים ועוד… עורכים, מו"לים… וכל זה על כוס קפה וכיבוד מצוין. יהיה שם דוכן של מדיה 10 ובו ספרי עסקים והדרכה, כל מי שיגיע לכנס יקבל את "עברי" – התוכנה שלנו לתיקון שגיאות בעברית לחודש התנסות ללא כל התחייבות, ועוד הפתעות…
כל הפרטים כאן: כנס נקודת מפנה
אשמח מאוד לראותכן!
רחלי